לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - פסיכולוגיה
 

מומחי KOL בתחום בריאות ורפואה - כללי >> פסיכולוגיה :
גב' רינה בלום, מר עופר בן-חורין, דר' טלי וישנה MD, גב' אורה זילברשטיין

פנה לעסק / מומחה בפסיכולוגיה

בריאות ורפואה - כללי >> פסיכולוגיה

שלום, אני בת 47

שלום, אני בת 47 ג+2. הכרתי לפני שבועיים בחור, שנראה לי שזה זה. ישנה תופעה שחדשה לי ועל כן פנייתי. כשהוא משמיע דברי אהבה ופרגון, הוא מדבר בגוף שלישי: דני אוהבת אותך, נשמה של דני, את מי דני אוהב וכו'.
מה מסתתר מאחורי זה? סגנון דיבור? הגנה בפני משהו?
אודה לתשובתך.
אביבה

שלום לך,

מה שאת מספרת הוא אכן מוזר. נדמה לי שדמות כזאת בדיוק, אפילו הופיעה בפרק של "סיינפלד", כאחד הדייטים ה"מוזרים" של איליין. אבל הומור בצד, השאלה שלך במקום. אשאל אותך זאת: איך את מרגישה כשהוא מדבר ככה? זה נעים לך? זה מרגיש לך נוח? אני חושבת שאני הייתי מאד נבוכה מזה, שלא לומר - הייתי מרגישה שמשהו פה לא בסדר.

את שואלת אם זו הגנה. והנה לך רמז: היכרת אותו לפני שבועיים בלבד, אבל את כבר מרגישה ש"זה זה". איך כל-כך מהר? אולי כי הוא מצהיר על אהבתו אליך, ואת נשמה שלו, וזה מאד נעים לך. אבל איך הוא יכול כל-כך מהר לדבר על אהבה? אולי כי הוא מסתתר מאחורי גוף שלישי. כי להגיד אחרי שבועיים היכרות "אני אוהב אותך" - זה כבר סיפור אחר.

אני מציעה לך להמשיך להכיר אותו ולא לקבל החלטות הרות-גורל בשלב הזה של הקשר שלכם. נראה שמילות הרגש והפירגון מאד דיברו אל ליבך, ואולי את צמאה אליהן מאד; יחד עם זאת, תקשיבי לאינטואיציה שלך, כי הדיבור בגוף שלישי אינו סימן טוב. נסי לברר אם מאחוריו מסתתרת רק ביישנות גדולה וחוסר-מיומנות חברתית, או שיש לאיש הזה קושי אמיתי להתייצב מאחורי הצהרותיו.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' אורה זילברשטיין

שלום לך,
אנשים מסגלים לעצמם לפעמים צורות דיבור ספציפיות להם, והרבה פעמים זה במצבים מסויימים הקשורים להבעת רגשות חמים או פינוק. לא הייתי רואה בזה בעייה, אלא אם כן יש לך ספקות או חששות נוספים הקשורים לכך.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' רינה בלום

[30431]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום...
אני בחורה צעירה בשנות

שלום...
אני בחורה צעירה בשנות ה-20 לחייה. כל חיי הייתי בחורה פעלתנית בעלת מוטיבציה גבוהה וכוח רצון לעשות דברים .... בחורה בריאה נפשית וגופנית... הכל התחיל אחרי הצבא, לפני כ-3שנים. אני לא מצליחה למצוא את עצמי. עבדתי בכ-40 מקומות עבודה בערך, בכל מקום תק' קצרה, הכי הרבה זמן היה 4 חודשים ... אני היפראקטיבית, אחת כזו שאוהבת לזוז ממקום למקום לטייל ולבלות.. לפני שנתיים בערך, בלון גז כמעט התפוצץ לי בפרצוף. הייתה התלקחות של גז לאחר מכן עברתי תקופות של התקפי חרדה שהתפתחו לדיכאון חמור. עברתי את זה בכוחות עצמי וללא טיפול פסיכולוגי. מאז הצלחתי לשקם את חיי (אני בחורה חזקה נפשית), אך לאחר מכן (לפני 3 חודשים) עברתי עוד תק' קשה אך לקחתי הכל בפרופורציות. למרות הקושי שהיה, זו בעיני הייתה התק' הכי שמחה ומאושרת בחיים שלי, אך לצערי חזרתי הביתה להורים שלי, אם כי אני בחורה עצמאית מאוד. מאז ולאחר המון קריאה על דיכאון, אני לא יודעת מה יש לי. שמחת החיים האמיתית נעלמה מחיי ואת מקומה תפסה ריקנות, צורך לישון הרבה, חוסר מוטיבציה ורמת הקשב והריכוז שלי כמעט ולא מנת חלקי. נהייתי אפאתית ברמה מסויימת, חסרת כל ביטחון עצמי ורצון. לפעמים מגיחות אליי מחשבות כמו הלוואי שאני אמות, הלוואי שכל זה יגמר כבר. אין לי כבר כוח. הבריאות שלי כבר איננה תקינה והברק בעניים נעלם לו... הילדה השמחה שהייתי כבר לא כאן. מרגישה כרובוט ללא אישיות. החשק המיני והתיאבון הבריא לסקס נעלם גם הוא וכושר החשיבה שואף לקצות אצבעותיי... אני עושה ספורט אמנם קצת, אבל עושה מאוד. משתדלת לעזור לעצמי אך ללא כל הצלחה. מה יש לי? מה עובר עליי? פניתי לפסיכולוגית אך אין לי כסף לשלם לה... היא אמרה שזו תגובה טראומטית שהדחקתי (יש לציין כי בנוסף נפצעתי מקסאם ועדיין המשכתי בחיים).... פניתי לרופא מש' שנתן לי סיפרמיל. האם אני יכולה לשתות סיפרמיל על דעת עצמי וללא עזרה מפסיכולוג? האם אני בדיכאון? לא מבינה את עצמי... אני מאוד מתוסכלת. בבקשה תעזרו לי אני נואשת...

נשמע כי אכן עברת מספר אירועים לא קלים בחייך ועם זאת שאכן את בחורה חזקה ומודעת לקורה לך. כתבת שרופא המשפחה רשם לך סיפרמיל ועל כן אין את נוטלת זאת על דעת עצמך אלא בהוראת רופא. האם את אכן לוקחת את התרופה? אם כן, סביר שתעזור לך ותוכלי להמשיך ולקחת כדור זה גם ללא יעוץ פסיכולוגי במקביל. לא ציינת כמה זמן את נוטלת את התרופה. חשוב שתדעי כי תרופות אלה ידועות כמשפיעות לעיתים רק לאחר מספר חודשים מתחילת נטילתן (לפעמים 3 חודשים אחרי). לכן חשוב שתתאזרי בסבלנות לגבי השפעת התרופה. עליך לדעת כי לתרופות אלה יש גם תופעות לוואי כאשר מפסיקים אותן, הדומות לאלה שתארת ולכן חשוב להיות מודעים גם לכך ולהתייעץ עם רופא המשפחה גם לגבי הפסקתן. עוד אומר לך כי לטעמי, שיחות עם פסיכולוג עשויות לעזור וברור לי כי הן אכן יקרות. נסי לברר על תחנות לבריאות הנפש באיזור מגורייך או מרכזים לבריאות הנפש, שם ייתכן ותוכלי לקבל עזרה ללא תשלום או בתשלום סמלי. נסי גם לפנות דרך קופת החולים אליה את שייכת, שם מסבסדים טיפול פסיכולוגי.

אשר לשאלתך: "האם אני בדיכאון?", מובן שלא אוכל לאבחן זאת ממעט הדברים שרשמת. ישנן רמות שונות של דיכאון הכוללות דיכדוך, עצב ועד לדיכאון עמוק. לכל אחד מאפיינים שונים. ניתן להתרשם מדברייך שאינך מאושרת ושסבלת מחוויות קשות אובייקטיבית. נסי להתמקד כרגע פחות במהות הסבל ויותר באופנים להתמודד עם הבעיה דרך חיפוש העזרה המתאימה. אני מאחלת לך רק טוב ומקווה כי עזרתי לך מעט. אל תאמרי נואש, תמיד יש מוצא. לגבי התרופות נסי להתייעץ עם רופא המשפחה. יתכן ותרופה זו אינה מתאימה לך, אך זכרי שסבלנות היא מילת המפתח גם כאן.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' שלומית שור

נשמע שאת עוברת תקופה כלל לא פשוטה, ואף על פי כן את מודעת למצב, מיטיבה לתארו ופונה לבקש עזרה - שזה הרבה... החוכמה היא למצוא בדרך את העזרה הכי טובה והכי מתאימה שממנה תוכלי לקבל כוח להמשך. את מתארת רצף של אירועים ותחושות שעל מנת באמת לעזור לך דורשים דיאלוג ארוך ומעמיק. אני ממליצה לך ללכת לטיפול פסיכולוגי לתקופה... ולא חד פעמי. רופא משפחה אינו מעניק סיוע מעין זה לרוב ורק פסיכולוג מומחה או פסיכיאטר יוכלו לעבור איתך תהליך בירור, האם את בדיכאון או שאולי זו תגובה פוסט טראומטית. לגבי פסיכולוג - תמיד כדאי לקבל המלצה על מישהו טוב - וניתן כמובן במסגרת התחנה לבריאות הנפש במקום מגורייך, אליה תקבלי הפניה מרופא המשפחה. השירות ניתן שם בתשלום סימלי, או ללא תשלום בהתאם לאיפיון שהם עושים.
אני מאוד מעודדת אותך להיעזר באיש מקצוע מוסמך! ותמיד טוב גם במשפחה או חברים- למרות שקשה לכולנו לשתף בקשיים.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' ליאת עמר

לשואלת שלום. את זכאית לחיים מלאים ושמחים ואין ספק כי במצבך היום את זקוקה לעזרה מקצועית. לא ברמת האינטרנט או ברמת ורדה רזיאל. תמשיכי לקחת בינתיים את הציפרלקס שרשם רופא המשפחה, ותמצאי כוחות לצאת למאבק (שיהיה קשה וממושך) על חייך. אני יותר מממליץ לך לפנות עוד השבוע לתחנה לבריאות הנפש של קופ"ח שלך. העלות מכוסה כמעט במלואה ע"י הקופה ובתחנה יש צוות מומחים מיומן שידע להציע לך עזרה. אני מאחל לך הרבה הצלחה ושתחזרי להיות עם שמחת החיים שהייתה לך!

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר איתן מאירי

שגית, שלום רב
את נמצאת במצב נפשי קשה כבר ארבע(!) שנים וכמעט ללא עזרה. הדבר מעיד על כוחות נפש חזקים שיש בך, למרות שאינך מודעת להם.
השתמשי בכוחות הללו על מנת לקבל עזרה נפשית ללא תשלום, או בתשלום סימלי ברשות המקומית בה את גרה.
ולשאלותיך:
-האם את יכולה להיות מטופלת בציפרמיל ללא עזרה מפסיכולוג? התשובה היא שקיבלת את התרופה מרופא (גם אם הוא רופא משפחה, יש לו הידע והסמכות לת תרופות פסיכיאטריות), ולכן זה בסדר. ובכל מקרה, פסיכולוג אינו רשאי להמליץ ולתת תרופות.
- את שואלת האם את בדיכאון? יתכן שכן, אך לא הייתי ממהרת לאבחן אותך על סמך מכתבך זה.
הדבר החשוב ביותר כרגע הוא לחפש תחנה לטיפול פסיכולוגי באיזור מגוריך (או דרך קופת החולים שלך) ולהתחיל לעזור לעצמך לצאת ממעגל הקסמים הזה שאליו נכנסת.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL ד"ר שרה ברסלרמן

שלום לך, בכל איזור בארץ יש מרפאות פסיכיאטריות אזוריות הנותנות שירותים חינם. עליך לפנות למרפאות אלה ולקבל טיפול. אם תכתבי את אזור המגורים שלך, אוכל להפנות אותך למרפאה שצריכה לתת לך שירות.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL דר' טלי וישנה MD

[17066]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום ר ב.
ברצוני לשאול

שלום ר ב.
ברצוני לשאול האם ישנם מחקרים בפסיכיאטריה העוסקים בשאלת טיב הקשר בין גוף לנפש , מבלי להתפשר על האקסיומה העומדת בבסיס כל התורה?
האם הפסיכיאטריה רואה בגוף ובנפש מכלול שאין להפריד? תעלומה שאין קצה חוט לפשרה? או שקיית תובנה חלקית בתתי תחומים? - בעצם, זה כלל רלונטי?

האם ישנה תקווה שפתרונה של השאלה הפילוסופית העתיקה יבוא דוקא מכיוון הרפואה המודרנית?


תודה, וערב טוב

אסף

אסף, שלום וברכה!
אנו מודים על פנייתך ומתנצלים על העכוב במתן תשובה.
לצערינו, בזמן הקצר שניתן לנו, לא הצלחנו למצוא תשובה לשאלתך.
מקווים שפבעם הבאה נוכל לשרת אותך טוב יותר.
להלן קישורים בנושא.
בהצלחה!

רפואת גוף-נפש-סביבהMind - Body-Domain

Use of mind-body medical therapies.

בעיית גוף נפש - באופן טבעי

על היחסים בין גוף - נפש

התשובה ניתנה על ידי מרינה דוחנובסקי מצוות מידעני KOL

אסף, שלום וברכה!
אנו מודים על פנייתך ומתנצלים על העכוב במתן תשובה.
להלן תשובה נוספת:

המושג נפש אינו מושג מדעי ובמקרים שונים ניתנות לו הגדרות ושימושים שונים. נראה שבמקור, קשור המושג נפש לנשימה (\נשיפה, בדומה למילה נשמה) והיה קרוב, אם לא זהה למושג "חיים" (או רוח-חיים), שהרי ללא נשימה אין חיים.

לגבי הגדרה זו של הנפש כחיים (או במצומצם יותר - חיים של המוח - האיבר בו מתרחשת החשיבה), המדע אינו מכיר אפשרות של הפרדה ביניהם (במקום או בזמן). הפסיכיאטריה, כחלק מהרפואה המודרנית מכירה רק תופעות הניתנות לבדיקה חוזרת (אמפיריות) ונמנעת מעיסוק בשיטות מעורפלות (ערפל = מיסט ומכאן המונח מיסטיקה). הרעיון של הישארות הנפש כאשר הגוף מת הוא לכן בלתי מדעי (כלומר - לא ניתן לבדיקה מדעית).

לנפש במובן הרגשי שלה ("מצב נפשי", "מצב-רוח") ידוע שיש קשר משמעותי למצבים גופניים שונים. ודאי לא אחדש אם אספר כי רעב, כאב וכד'' משפיעים על ההרגשה. ידועים אזורים במוח הדרושים לעיבוד ואיזון הרגשות (כמו פחד, עצב, אהבה). וידוע על דרכים שבהן מצבים נפשיים משפיעים על הגוף (פעילות הלב, חיסון וכד'').

מקווה שהועלתי,
מאחל בריאות לגוף ולנפשו,

ד"ר ניר צבר

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL ד"ר ניר צבר

[13728]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום,

שלום, אני מעוניין לדעת האים יש תקופה מקסימלית לשימוש בכדורי סרוקסט בתודה

להנרי שלום,

תודה שפנית אל KOL

שאלתך נשלחה למומחי KOL

בינתיים אני שולחת אליך מספר אתרים העוסקים בתרופות פסיכיאטריות.

אני מקוה שאינך סומך רק על תשובת מומחים שאינם מכירים אותך או על אתרי אינטרנט אלא מתייעץ עם רופא.

Nתוך אתר "אינפומד"

מתוך doctors

ד"ר מנדלוביץ וד"ר הררי עונים לשאלות פורום בריאות הנפש והתמחותם תרופות וטיפול נפשי

התשובה ניתנה על ידי פרידה שטראוס מצוות מידעני KOL

[12711]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום רב
מה אפשרויות השיקום

שלום רב
מה אפשרויות השיקום היום לחולה סכיזופרניה מסוג סימפלקס.שאמנם מאוזן תרופתית פחות או יותר.עם זריקת מודיקט אחת לחודש. אולנזפין .ונוזינאן.וואליום ודקינט. .החולה בן חמישים בריא בגופו.ושמור פחות או יותר מבחינה קוגניטיבית אך לקוי מאוד מבחינה מוטורוית ומבחינת הרציה. החולה גר בחיפה.ומשפחתו אינה רוצה לערבו בחברת חולי נפש.אלא להביא להעסקתו באופן כלשהו בצורה אנדיוודואלית. לתשובתכם נודה.

לגלעד פלגי שלום רב:
פנינו עם שאלתך לד"ר יובל בלוך מרופאי קהילות בריאות הנפש ב-ynet וזו תשובתו:
שלום
דרך הפסיכיאטר המטפל ו/או שרותי הרווחה נכון לפנות לביטוח לאומי,ולסל שיקום.
סל שיקום כיום מאפשר רכוז הטפול אצל מתאמת שיקום והבניה של תוכנית שיקומית ספציפית וארוכת טווח עבור המטופל.
בכבוד רב
דר' יובל בלוך

אם תרצה עוד פרטים תוכל לפנות ישירות לפורום:
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2268,00.html

בהצלחה,
מריאנה גרינבלט

התשובה ניתנה על ידי מריאנה גרינבלט מצוות מידעני KOL

[10794]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1]
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה